Парфюм от пот

Съществуват хапчета против болка, безсъние, стрес и т.н. Надали обаче някой от вас знае, че вече има и таблетки, които могат да превърнат човешката пот в парфюм. За да се получи този резултат се използват естествените метаболитни процеси, като аром

2011-10-27 13:30:26
Парфюм от пот

Съществуват хапчета против болка, безсъние, стрес и т.н. Надали обаче някой от вас знае, че вече има и таблетки, които могат да превърнат човешката пот в парфюм. За да се получи този резултат се използват естествените метаболитни процеси, като ароматните молекули се освобождават през кожата при потене. Така , неприятната  на мирис пот, се превръща в благоухание. Странното хрумване е на холандската авангардистка Люси Маккрей. Тя е работира върху специалната формула заедно с биолога Шереф Манси. Двамата се надяват, че продуктът им ще създаде "биологично подобрена втора кожа, синтезирана директно от естествените процеси в тялото".

 Парфюмът за момента е само проект. Още не е ясно, кога ще се появи на пазара.

Съществува още една странна идея, само че този път за освежител за уста. Парфюмът ще бъде под формата на бонбони, които имитират трайната миризма на чесън. Те обаче ще оставят притен аромат, нямащ нищо общо с този на чесъна.

 

 

Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия